Благодаря за отговора.
Лека и приятна вечер
Не е подавало декларация за регистрация на СОЛ, купува дрехи втора употреба поправя ги и ги продава по интернет.
От какво зависи
Спешен въпрос : Декларира ли се Декларация 6 с код 13 за физическо лице получило доходи от продажба по интернет, което не е регистрирано като ЕТ?
Благодаря за отговора. Лек и приятен ден
Благодоря.
А при освобождаване тези членове какъв е срока за получаване на обезщетение?
Здравейте, моля за помощ по следния въпрос:
При освобождаване на работник по чл.325 т.9 или 327 т.1  същият има ли право да се регистрира на трудовата борса и да получава обезщетение
Здравейте. Моля за помощ

ЕООД има основна дейност продажба на стока на физически лица от ЕС и извън него, чрез платформите Amazon и еВау . Регистрирано по ДДС по чл.97а от ЗДДС.
При достигане на оборот от на 10000 EUR подлежи на регистрация по режима ОSS.
Въпросите ми са
1, 10000 ЕUR e общия оборот или както аз разбрах само в ЕС, защото фирмата има приходи и в страни извън ЕС.
2. И трябва ли да се регистрираме по общия ред по ДДС в България без да сме достигнали праг за ригистрация.



Благодаря предварително!
Здравейте,
Имам invoice от eBay  с данъчна основа в долари,  в справката към invoice комисионните са описани за всеки съответен ден. Въпросът ми е при съставяне на протокола по чл.117 вземам данъчната основа и изчислявам по курса на $към 30.06/дата на издаване на invoice/ или изчислявам всяка комисионна поотделно по курса на съответния ден?   
Здравейте, въпросът  ми е следния:
ЮЛСЦ има приходи от дарения 5000лв. и приходи от стопанска дейност 30лв.
Има задължение да подаде отчети в НСИ. А  в НАП  трябва ли да се подаде ГДД по чл.92 при условие, че приходите от стопанска дейност са под 500лв.
Благодаря
Благодаря за отговора, но имам и друг въпрос: По какъв начин да включа инвойсите в дневника за покупки, тъй като отговаряме на  на чл.21 ал.4 т.3?
Фирмата ще участва в изложение в САЩ, за което имаме инвойс за изложението и инвойс за нощувки. Въпросът ми е: Трябва ли да издадем протокол за сомоначисляване на ДДС, и по кой член от ЗДДС?
За да се подаде декларация ОКД5 от упълномощено лице трябва ли да пълномощното да е нотариално заверено?
Можи ли да не се пусне такава декларация, а се плащат осигуровките и се подава Декларация1?
При започване на дейност на фирмата собственика подава декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице. Но когато собственика е пенсионер и не желае да се осигурява за ДОО, а само за здравно, каква декларация се подава? И по какъв начин той декларира , че фирмата започна дейност?
Благодаря за отговора, но в Д6 на кой ред ще се отнесе ДОД-то?
Управител на ЕООД осигурява се като самоосигуряващо се лице,получава доход от положен личен труд. Осигуровките /за положения личен труд/ се превеждат по ЕГН на самоосигуряващото се лице, а ДОД по ЕГН или по Булстат се превежда. И с коя декларация се декларира в НАП?